Προφανώς δε θα μπορούσα να λείψω από την προβολή του The Batman, καθώς το hype ήταν μεγάλο από τις πρώτες εικόνες της ταινίας και όχι άδικα.
Η ταινία ξεκινάει με τον Batman (Robert Pattinson) να μιλάει ενώ βλέπουμε τους δρόμους του Gotham, ταυτόχρονα παίζει το Something in the Way των Nirvana βάζοντας μας εξαρχής στον neo-noir κόσμο.

Η ιστορία διαδραματίζεται λίγες μέρες πριν τις εκλογές το βράδυ που δολοφονείται, με αρκετά βάναυσο τρόπο, ο πρώην δήμαρχος της πόλης, ενώ παράλληλα το έγκλημα διαπομπεύεται σε όλα τα social media. Όταν ο δολοφόνος αφήνει ένα σημείωμα για τον Batman στην σκηνή του εγκλήματος, ο James Gordon (Jeffrey Wright) καλεί τον ανεπίσημο προστάτη της πόλης για να λύσει το γρίφο. Έτσι, μας συστήνεται ο Riddler (Paul Dano). H Zoë Kravitz εμφανίζεται αρχικά ως σερβιτόρα στο club του Penguin αλλά πολύ σύντομα τη βλέπουμε ως Catwoman, παρόλο που κανείς δεν της αναφέρεται έτσι σε όλη την ταινία. Η Selina βοηθάει τον Batman στην αποστολή του, για δικούς της λόγους, που δε θα σας πω γιατί κρίμα τα spoilers. 

Γενικότερα, το The Batman παρόλο την τρίωρη διάρκεια του δεν κάνει καθόλου κοιλιά, σε κρατάει μόνιμα σε ένταση και ανυπομονησία. Ο Batman επιστρέφει στις ντεντεκτιβικές του απαρχές, το Gotham είναι στην πιο ξεκάθαρη noir μορφή του και οι ερμηνείες των ηθοποιών είναι άριστες, με λίγες εξαιρέσεις μικρότερων ρόλων. Τα ειδικά εφέ, η μουσική και τα πλάνα είναι πραγματικά θεσπέσια και προσωπικά θα ήθελα ήδη ένα sequel, με ανάλογα standards.
Σίγουρα αξίζει να το δείτε! 

-Βαθμολογία 8,5/10
-Γράφει το Sam Kriki.