Ανακοινώθηκε από την Square Enix ένα νέο μεσοπρόθεσμο επιχειρηματικό πλάνο, το οποίο θα επικεντρώνεται στη δημιουργία AAA multiplatform games. Η εταιρεία έδωσε στο νέο της πλάνο το όνομα «Square Enix Reboots and Awakens». Στην ουσία πρόκειται για μια τριετή στρατηγική, η οποία θα βάλει τα θεμέλια για μια ανάπτυξη που θα κρατήσει χρόνια.

Η εταιρεία με την κίνηση αυτή επιθυμεί να ενισχύσει την επικοινωνία της με τους καταναλωτές. Πιο συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση αναφέρεται το εξής: «Η Square Enix θα επιδιώξει μια επιθετική στρατηγική multiplatform, που περιλαμβάνει τις πλατφόρμες της Nintendo, του PlayStation, του Xbox και των PCs. Με τον τρόπο αυτό θα μπορέσει να δημιουργήσει ένα περιβάλλον όπου περισσότεροι πελάτες θα μπορούν να απολαμβάνουν ΑΑΑ τίτλους της που ανήκουν σε σημαντικές σειρές, περιλαμβανομένων παλαιότερων κυκλοφοριών».

Επομένως το επόμενο διάστημα θα δούμε πολλά περισσότερα παιχνίδια της Square Enix σε όλες τις πλατφόρμες. Επίσης, το πλάνο υποδεικνύει ότι θα δοθεί περισσότερη έμφαση στην ποιότητα παρά στην ποσότητα, με στόχο να δημιουργούνται παιχνίδια που θα απολαμβάνουν ακόμα περισσότεροι άνθρωποι.

Γράφει ο Lutador